Loading...
Menu

Όμιλος Ελληνικού Θεάτρου «Η Πινακοθήκη των ηλιθίων»

 

Όμιλος Ελληνικού Θεάτρου

«Η Πινακοθήκη των ηλιθίων»

Η παράσταση του Ομίλου Ελληνικού Θεάτρου γέμισε για ακόμη μία φορά το Pappas Hall, όπου το κοινό απόλαυσε την κωμωδία του Νίκου Τσιφόρου «Η πινακοθήκη των ηλιθίων».

Συνεχίζοντας την παράδοση των πολύ καλών παραστάσεων ο Όμιλος Ελληνικού Θεάτρου ανέβασε τον Μάρτιο (1-3 & 8-10/3)

ένα από τα πολύ γνωστά έργα του γνωστού δημοσιογράφου, θεατρικού συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη. Η «Πινακοθήκη των ηλιθίων» του Νίκου Τσιφόρου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1945 ως μία κωμωδία σε τρεις πράξεις που «ξεκινά από την απλή και χαρούμενη αρχή της πανανθρώπινης ηλιθιότητας» όπως είχε σημειώσει ο ίδιος ο συγγραφέας.

Στην παράσταση του Ανατόλια συμμετείχαν εικοσιπέντε μαθητές του σχολείου. Η οργάνωση της παραγωγής και η σκηνοθεσία ήταν των Βένα Ευσταθίου, Θανάση Φωτιάδη και Ήβη Καζαντζή.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην παράσταση της 8ης Μαρτίου προσκλήθηκαν παιδιά από το Κέντρο Περίθαλψης Παίδων (ΚΕ.ΠΕ.Π.) Θεσσαλονίκης «Άγιος Δημήτριος», ενώ τα έσοδα εκείνης της ημέρας διατέθηκαν για τους σκοπούς του Κέντρου.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead